Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Τι είναι το Ρέικι;

  
 To Ρέικι είναι μια εναλλακτική ολιστική θεραπεία για το σώμα, το νου και το πνεύμα του ανθρώπου. Είναι μια ασφαλής, απλή και φυσική θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιεί τη μετάδοση ζωτικής ενέργειας με το άγγιγμα των χεριών.


Αποτελεί ουσιαστικά μια πανάρχαια ενεργειακή τέχνη που ξανα-ανακαλύφτηκε για τον μοντέρνο πολιτισμό από τον Μικάο Ουσούι, στις αρχές του 20ου αιώνα στην Ιαπωνία.



 Το Ρέικι σαν θεραπευτικό σύστημα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, χαλαρωτικό και εξυψωτικό: Το απαλό του άγγιγμα αναζωογονεί τον οργανισμό τέλεια!


Είναι εύχρηστο και ιδιαίτερα εύκολο και όλα τα άτομα μπορούν να μάθουν Ρέικι για αυτοθεραπεία ή για να το εφαρμόσουν σε άλλα άτομα, στην οικογένεια και σε φίλους.


Η δυνατότητα της αυτοθεραπείας είναι ένα στοιχείο του Ρέικι που το κάνει μοναδικό στον κόσμο σαν θεραπευτική τέχνη και που το καθιστά δημοφιλές σε παγκόσμιο επίπεδο.



reiki life





Τι σημαίνει Ρέικι;



"Ρέι - Κι" γραμμένο στα ιαπωνικά (ιαπωνική γραφή κάντζι)


"Ρέικι" είναι ιαπωνική λέξη και αποτελείται από το "Ρέι" και το "Κι".

Δεν υπάρχει ακριβής μετάφραση για το "Ρέικι" ούτε για το "Ρέι" ή το "Κι".


"Ρέι" μπορεί να σημαίνει "Πνεύμα" ή "Παγκόσμιος, Συμπαντικός Νους". Είναι η δημιουργός και κινητήρια δύναμη του σύμπαντος, μπορούμε να πούμε πως το "Ρέι" είναι η Υπέρτατη Αρχή, το Θεϊκό Στοιχείο.



"Κι" είναι "η ενέργεια", συγκεκριμένα η "ζωτική ενέργεια" που διαπερνά τα πάντα και η οποία δίνει ζωή. "Ρέικι" σημαίνει "συμπαντική ζωτική ενέργεια", η ενέργεια της ζωής που έρχεται από το σύμπαν. Είναι η καθαρή και αναζωογονητική ενέργεια που καθαρίζει και ενδυναμώνει κάθε πλάσμα. Είναι μια αιθερική ενέργεια, άυλη και αόρατη, που τη νιώθουμε όταν τη δίνουμε με το άγγιγμά μας.



Το Κι αντιστοιχεί στο "Τσι" του κινέζικου πολιτισμού (όπως στην ενεργειακή τέχνη του "Τσι-Γκονκ" αλλά και στο "Τάι-Τσι") και στην "Πράνα" της ινδικής φιλοσοφίας. Είναι η "οργόνη" του Δρ. Βίλχελμ Ράιχ, το "μάνα" των Καχούνας της Χαβάης, "η βιοπλασματική ενέργεια" των ρώσων ερευνητών και το πέμπτο στοιχείο της φύσης, ο "αιθέρας".


Όλα τα έμβια όντα, φυτά, ζώα και άνθρωποι βρίσκονται στη ζωή με τη δύναμη του Κι.


Κάθε σκέψη και κάθε συναίσθημα αποτελούνται από Κι. Κάθε όργανο και κάθε κύτταρο έχουν το δικό τους Κι. Όλα πλέουν σε έναν ωκεανό από Κι, σε έναν ωκεανό από ζωτική ενέργεια. Ο άνθρωπος παίρνει ενέργεια κυρίως από τον ήλιο και τη φύση, από το φαγητό και τον ύπνο.


Μπορεί όμως να πάρει μια μεγάλη ποσότητα ζωτικής ενέργειας από το διαλογισμό και από άλλες ενεργειακές τέχνες, όπως είναι η γιόγκα και το τσι-γκονγκ. Και φυσικά από το Ρέικι.



Το Κι δίνει υγεία και δύναμη. Αν κάποιο άτομο έχει χαμηλά επίπεδα Κι τότε νιώθει αδύναμο και ευάλωτο. Αντιμετωπίζει προβλήματα ανισορροπίας και ασθενειών στο σώμα του ή στο συναισθηματικό του κόσμο. Αντιθέτως ένα άτομο με υψηλό Κι είναι αισιόδοξο, χαρούμενο, γεμάτο δύναμη, ευεξία και φωτεινότητα! Βιώνει θετικότητα, καθαρότητα και αγάπη στα συναισθήματα και στις σκέψεις του! Είναι ο εαυτός του και ει συνειδητά και ανάλαφρα!






                              https://www.facebook.com/tessie.kourkoumeli

                                      http://tessiemeli.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου