Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Τι είναι Αυτογνωσία ;
 
  
  Αυτογνωσία είναι η Γνώση του Εαυτού, δηλαδή η αναγνώριση και η σπουδή των δυνατοτήτων, των ταλέντων, των ελλείψεων και των υπερβολών του εαυτού μας.
 
Οι ελλείψεις και οι υπερβολές μας είναι αυτές που κατά κύριο λόγο κατευθύνουν τις επιθυμίες μας, τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τη δράση μας μέσα στην καθημερινότητα.

Κατευθύνουν τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας, με τους γύρω και με το Θείο.
Η αυτό-εκτίμηση, ο αυτό-σεβασμός, η αυτό-συγχώρεση, η αγάπη και η δικαίωση του εαυτού μας. εξαρτώνται άμεσα από τις ελλείψεις ή τις υπερβολές μας.
 
 
Ένας άνθρωπος που δεν συγχωρεί τον εαυτό του για τα λάθη του, δεν μπορεί να συγχωρέσει και τους άλλους, και εκείνος που δεν αγαπά τον εαυτό του δεν γνωρίζει πώς να αγαπά τους άλλους.
 
 
Τα ταλέντα μας είναι έμφυτα και είναι στενά συνδεδεμένα με το σκοπό που εξυπηρετεί η ενσάρκωσή μας. Είναι τα εργαλεία με τα οποία μπορούμε να εκπληρώσουμε αυτό το σκοπό και να κάνουμε τη καθημερινότητά μας πιο εύκολη και πιο όμορφη.

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε προικισμένοι με ταλέντα και τα φέρνουμε μαζί μας όταν γεννιόμαστε. Ωστόσο, στη διάρκεια της ζωής μας μπορούμε και να τα βελτιώσουμε.
Σε κάποιους ανθρώπους όπως στον Mozart και τον Beethoven, τα ταλέντα είναι φανερά από πολύ μικρή ηλικία ενώ σε κάποιους άλλους εμφανίζονται αργότερα ή είναι καλυμμένα και χρειάζεται να εργαστούν περισσότερο για να τα φέρουν στο φως.
Οι δυνατότητες, είναι δυνάμεις δημιουργίας που υπάρχουν μέσα μας σε δυνητική ( μη εκδηλωμένη) κατάσταση. Οι δυνατότητες αυτές θα γίνουν ικανότητες, εάν τις φέρουμε στο φως και τις εφαρμόσουμε.
Εάν όχι, παραμένουν σε δυνητική κατάσταση και δεν μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή μας.
 
Στη διάρκεια μιας ενσάρκωσης καθώς η ψυχή εξελίσσεται, ανακαλύπτουμε μέρος αυτών των δημιουργικών δυνάμεων που υπάρχουν μέσα μας και αρχίζουμε να πειραματιζόμαστε με αυτές.

Όταν φθάσουμε να τις χρησιμοποιούμε σταθερά, παράγοντας συγκεκριμένα αποτελέσματα, οι δυνάμεις αυτές γίνονται ικανότητες.
 
Σε αυτές τις εσωτερικές δυνάμεις οφείλονται η δημιουργικότητα και η παραγωγικότητά μας καθώς και η αποτελεσματικότητά μας στο να αλλάζουμε τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζούμε.
 
 
Οι δημιουργικές δυνάμεις είναι αστείρευτες και είναι ένας ολόκληρος αθέατος και θεϊκός κόσμος μέσα μας.

Για να προσεγγίσουμε αυτόν τον κόσμο και να ωφελούμαστε από αυτόν, χρειάζεται πρώτα να γιατρέψουμε τις ελλείψεις και τις υπερβολές, γιατί αυτές μας ωθούν να ερμηνεύουμε τη ζωή υποκειμενικά και κοντόφθαλμα και αυτό προκαλεί ψυχικό και σωματικό πόνο.

Επίσης, χρειάζεται να αξιοποιούμε τα ταλέντα μας, γιατί μας βοηθούν να στραφούμε προς τον ανώτερο κόσμο που αν και αθέατος είναι υπαρκτός μέσα μας.
 
Η πορεία που ξεκινά από τη μελέτη και θεραπεία των ελλείψεών / υπερβολών μας και καταλήγει στη συνειδητή συνεργασία με τις εσωτερικές δημιουργικές δυνάμεις μας, είναι η πορεία από τον μικρό, καθημερινό εαυτό στον Ανώτερο Πνευματικό Εαυτό μας και ονομάζεται Αυτογνωσία, δηλαδή : Γνώση του Εαυτού.
 
Ο Ανώτερος Εαυτός μας είναι εκείνος που μάς ενώνει με τις Συμπαντικές Δημιουργικές Δυνάμεις και κατευθύνει τη συνεργασία του μικρόκοσμου στον οποίο ζούμε όντας ενσαρκωμένοι, με τον Μακρόκοσμο από τον οποίο καταγόμαστε.

Σε βάθος πολλών ενσαρκώσεων συνεργασίας του Ανώτερου Εαυτού μας με τις Συμπαντικές Δυνάμεις του Φωτός, μπορεί να επιτευχθεί η ταύτιση του μικρόκοσμου με τον Μακρόκοσμο, οπότε η ψυχή επιστρέφει στην Εστία της.

Την θεραπευτική διαδρομή από τις ελλείψεις / υπερβολές στη συνεργασία με τον Ανώτερο Εαυτό μας, μπορούμε να την κάνουμε ευκολότερη και αποτελεσματικότερη μέσα από διάφορες ενεργειακές εφαρμογές.

Οι ενεργειακές αυτές εφαρμογές αποσκοπούν στη νοητική, συναισθηματική και σωματική αποτοξίνωση και ευεξία και στην ψυχική μας ανάταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου