Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012


Εκπαιδευση Ρεικι
 





Η εκπαίδευση του Reiki δίδεται σε τρία επίπεδα, που ονομάζονται Βαθμοί.


Ο δάσκαλος μεταβιβάζει στο μαθητή με τη διαδικασία των συντονισμών, την ικανότητα σύνδεσης με την Πηγή και τη διοχέτευση της ενέργειας του Reiki.


1ος Βαθμός
 
 
Στον 1ο Βαθμό διδάσκεται η προέλευση και ιστορία του Reiki, διαλογισμός, Ιαπωνικές τεχνικές και βασικές θέσεις χεριών για τις συνεδρίες. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να συντονιστούν με την ενέργεια Reiki με σκοπό τη βελτίωση της ζωής τους.
 
Ο δάσκαλος ανοίγει τα ενεργειακά κέντρα του μαθητή με τέσσερις συντονισμούς.
 
Έτσι γίνεται το άνοιγμα στην Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια!
 
Η ισχύς της ενέργειας που δέχεται ο μαθητής είναι τεράστια, αν λάβουμε υπόψη ότι ο κάθε ενεργειακός συντονισμός ισοδυναμεί με 75 συνεδρίες Reiki!
 
Ο μαθητής έρχεται σε επαφή με το σώμα του και το τροφοδοτεί με ενέργεια, αγάπη και φως και αρχίζει να κατανοεί το σπουδαίο ρόλο που παίζει στο θέμα της Δημιουργίας, αφού το σώμα του είναι το όχημα που διαθέτει για την εκδήλωση του Ανώτερου Εαυτού του στη Γη.
 
Μετά τους τέσσερις συντονισμούς, ακολουθεί μία περίοδος καθαρισμού διάρκειας 21 ημερών (συμβολίζει την περίοδο που ο Δάσκαλος Usui έμεινε στο όρος Κουράμα), όπου ο ασκούμενος κάνει καθημερινά αυτοθεραπεία και μετά το διάστημα αυτό είναι σε θέση να μοιραστεί Reiki με δικούς του ανθρώπους.
 
Η εκπαίδευση διαρκεί 2 ημέρες και περιλαμβάνει 12 έως 14 ώρες εκπαίδευσης.
 
Δεν απαιτείται για την παρακολούθηση του 1ου βαθμού προηγούμενη εμπειρία, άλλου είδους γνώσεις η προεργασία.

 
2ος Βαθμός
 
Στο 2ο Βαθμό συμμετέχουν όσοι έχουν λάβει την εκπαίδευση του 1ου Βαθμού στο Usui Reiki και γίνεται η εκμάθηση των τριών συμβόλων, καθώς και οι χρήσεις τους, νοητική θεραπεία, τεχνική θεραπείας από απόσταση και δίνεται ένας συντονισμός.
 
Σε αυτό το επίπεδο ο μαθητής γνωρίζει το νοητικό και το συναισθηματικό του σώμα.
 
Με τη χρήση των συμβόλων μπαίνει στο υποσυνείδητό του και καθαρίζει αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα.
 
Επίσης καθαρίζει παλιά πρότυπα, παγιωμένες αντιλήψεις και συνήθειες και προχωρά μπροστά για την εκπλήρωση του σκοπού της ζωής του.
 
Στο αιθερικό πεδίο μπορεί να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους που ζητούν τη βοήθειά του, με σκοπό να φέρουν στη ζωή τους φως, αγάπη, δύναμη και γαλήνη, μέσω της τεχνικής θεραπείας από απόσταση.
 
Μετά το δεύτερο βαθμό ο ασκούμενος μπορεί να κάνει συνεδρίες σε άτομα και εκτός του στενού οικογενειακού κύκλου, αλλά και σε φιλικά του πρόσωπα, αλλά και να μοιράζεται Reiki από απόσταση.
 
Και πάλι η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 2 ημέρες και περιλαμβάνονται 12 έως 14 ώρες εκπαίδευσης.

 
3ος Βαθμός
 
 
Ο 3ος Βαθμός απευθύνεται σε όσους έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση και πρακτική του 1ου και 2ου Βαθμού στο σύστημα Usui Reiki κι επιθυμούν να προάγουν την πνευματική τους ανάπτυξη αλλά και να βοηθήσουν άλλους μέσω της άσκησης και διδασκαλίας Reiki.
 
 
Στον 3ο Βαθμό δίνεται ένας συντονισμός, γίνεται η εκμάθηση του συμβόλου του Δασκάλου,
 
 
Ο 3ος Βαθμός δεν συνεπάγεται “αυτόματη φώτιση”, αφού κανένα δίπλωμα δεν σε κάνει ''δάσκαλο''.   Η μάθηση συνεχίζεται αδιάκοπα και υπάρχουν πολλά πεδία προς εξερεύνηση.
 
Αυτός ο βαθμός φέρει και μεγαλύτερη ευθύνη για την μετέπειτα προσωπική μας πορεία και για όσα διδάξουμε/μεταδώσουμε σε άλλους για να βαδίσουν στο δικό τους φωτεινό μονοπάτι.
Ο δρόμος του δασκάλου είναι ο δρόμος της καρδιάς και αυτό δεν διδάσκεται σε κανένα σεμινάριο αλλά μόνο βιώνεται εσωτερικά. Ο μεγαλύτερος Δάσκαλος είναι αυτός που βρίσκεται μέσα μας.
 
 
Ο 3ος Βαθμός χωρίζεται σε 3Α  3Β και 3Γ.
 
Ο 3Α περιλαμβάνει συντονισμό στο σύμβολο του Master.
Ο 3 B περιλαμβανει το Θιβετιανο GRID.
ενώ ο 3Γ την εκπαίδευση προκειμένου κάποιος να είναι σε θέση να μυήσει και άλλους στο θεραπευτικό σύστημα του Reiki.
Reiki 3Α ή επίπεδο Master / Πρακτικού
 
Περιλαμβάνει:
        • Επανάληψη του 1ου & 2ου Βαθμού Reiki
        • Διδάσκεται το παραδοσιακό Master σύμβολο Reiki, οι χρήσεις του και γίνεται εξάσκηση σε αυτό
        • Δίνεται η τελευταία Μύηση του Reiki που δυναμώνει τη ροή της ενέργειας (Μύηση Master Επιπέδου)
        • Γίνονται Διαλογισμοί και Τεχνικές Reiki (Προχωρημένες Τεχνικές Master)
        • Παροχή σημειώσεων
Reiki 3Β επίπεδο Master.

Ο 3 B περιλαμβανει το Θιβετιανο GRID και την τεχνικη του
 

Reiki 3Γ ή επίπεδο Master / Δασκάλου
 
ο 3Γ περιλαμβανει  την εκπαίδευση προκειμένου κάποιος να είναι σε θέση να μυήσει και άλλους στο θεραπευτικό σύστημα του Reiki.
 
 
Περιλαμβάνει:
  • Πιθανή επανάληψη του 1ου & 2ου Βαθμού Reiki
  • Διδάσκεται το πως γίνονται οι συντονισμοί Reiki σε όλα τα επίπεδα
  • Πως γίνεται η διδασκαλία και των τριών επιπέδων Reiki
  • Παροχή σημειώσεων


Οι μαθητές ακολουθούν πρακτική άσκηση και δωρεάν παρακολούθηση των συντονισμών/σεμιναρίων του 1ου και 2ου Βαθμού Reiki, τόσων, όσων απαιτείται από τους ίδιους ή μετά από υπόδειξη του δασκάλου τους  προκειμένου οι μαθητές να είναι σε θέση να διδάξουν και οι ίδιοι με τη σειρά τους το Reiki.



Με το πέρας κάθε εκπαίδευσης ανά βαθμό, λαμβάνετε πιστοποιητικό παρακολούθησης.

 
  
Oμαδα Διαλογισμου και Αυτογνωσιας Reili Life !
 
 
Ως "κεντρο Ρεικι Life" δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική εξάσκηση των αρχων του Ρεικι στη καθημερινη μας ζωη. Ιδίως για εκείνους που επιθυμούν να λάβουν την εκπαίδευση 3ου Βαθμού, η πρακτική εξάσκηση αποτελεί για εμάς βασική προϋπόθεση.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, δημιουργήσαμε την ‘’Oμαδα Διαλογισμου και Αυτογνωσιας οπου γινεται συνειδητη εργασια των αρχων του Ρεικι στην καθημερινοτητα μας , όπου οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε ομαδα αυτογνωσιας, σε διαλογισμους, ανταλλαγή συνεδριών και πρακτική εξάσκηση Reiki, στο χώρο μας καθε Τριτη απογευμα.
 
Επίσης, μπορούν να φέρουν κι ένα άτομο της επιλογής τους, το οποίο γνωρίζουν πως επιθυμεί να μάθει περισσότερα για το Reiki και θα μπορούσε γενικότερα να ωφεληθεί από αυτές τις ανταλλαγες.

Οι μαθητές μας έχουν δικαίωμα ΔΩΡΕΑΝ επαναληπτικής παρακολούθησης οποιουδήποτε βαθμού θελήσουν και για όσες φορές το επιθυμούν, όταν ανακοινώνεται η διεξαγωγή σεμιναρίων Usui Reiki.
 
 
Reiki Life
Kεντρο Ολιστικης προσεγγισης και αυτογνωσιας !
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου